Nopeat ja valointensiiviset etäisyys- ja paksuusmittaukset

28.09.2022

confocalDT 2465- (yksikanavainen versio) ja confocalDT 2466 ‑mallit (kaksikanavainen versio) ovat Micro-Epsilonin uusi konfokaalinen ohjauselektroniikkasukupolvi. Niitä käytetään tarkkoihin etäisyysmittauksiin sekä läpinäkyvien kohteiden synkronoituihin kaksipuolisiin ja monikerroksisiin paksuusmittauksiin. Monikärkinen versio havaitse samanaikaisesti jopa viisi läpinäkyvää kerrosta. Paksuusmittauksiin on käytettävissä materiaalitietokanta, jonne voidaan tallentaa kohteen tiedot, kuten valontaittoindeksi.
Uusille malleille on tunnusomaista niiden valointensiteetti ja nopeus. Tämä mahdollistaa jopa 30 kHz:n mittausnopeuden täyden hyödyntämisen useilla pinnoilla. Ohjauselektroniikka tarjoaa erittäin vakaat mittaussignaalit ja suuren nopeuden myös tummilla ja epätasaisilla pinnoilla.
Ohjauselektroniikka on yhteensopiva kaikkien confocalDT-antureiden kanssa. Helppo kokoonpano on mahdollinen verkkokäyttöliittymän kautta. Mittaustiedot lähetetään Ethernetin, EtherCATin, RS422:n tai analogilähdön kautta. Myös PROFINET- ja EtherNet/IP-lähtö on mahdollinen. Tähän tarvitaan kuitenkin liitäntämoduuli.

Edut

  • Resoluutio nanometritasolle saakka
  • Erinomainen vaihtoehto automaatioon ja tuotevalvontaan
  • Nopea pinnan kompensaatio lähes kaikkien materiaalien mittauksiin
  • Etäisyys- ja paksuusmittaukset jopa 30 kHz:n nopeudella
  • Suuri valointensiteetti mahdollistaa nopeat mittaukset myös tummilla ja epätasaisilla pinnoilla
  • Samanaikaisesti voidaan mitata jopa viisi läpinäkyvää kerrosta

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109