Siirry suoraan päänavigointiin Suora pääsy sisältöön Siirry alanavigointi-tilaan

Älykästä, nopeaa ja helppoa: laseranturit ja teollinen Ethernet

2023-optoncdt-1900-interfaces.jpg

optoNCDT 1900 -laserkolmiomittausantureita käytetään automatisoituihin siirtymän, etäisyyden ja sijainnin mittauksiin teollisuusprosesseissa. Ne tuottavat erittäin tarkat tulokset muun muassa autoteollisuudessa, 3D-tulostuksessa, koordinaattien mittauskoneissa, ruiskuvalussa, pakkaamisessa ja CNC-koneissa sekä akkuteollisuudessa, älypuhelinten tuotannossa, robotiikkasovelluksissa ja puunjalostuksessa.

Jotta liittäminen ohjausjärjestelmiin olisi sujuvaa, optoNCDT 1900 -antureissa on integroidut EtherCAT-, EtherNet/IP- ja PROFINET-liittymät. Integroitujen teollisuusluokan Ethernet -liitäntöjen ansiosta anturi tarjoaa etuja erityisesti nopeissa prosesseissa ja useiden laitteiden ja koneiden verkottamisessa.

Erityispiirteenä on korkea signaalin vakaus myös nopeissa mittauksissa. Kaksivaiheinen mittaustulosten keskiarvotustoiminto mahdollistaa tasaisen signaalin pykäläkohdissa ja reunoilla ja estää signaalin ylitykset. Tämä mahdollistaa tarkan signaalikulun liikkuvien osien nopeissa mittauksissa.

Kehittynyt muuttuvien pintojen korjaus varmistaa vakaat mittaustulokset muuttuvilta pinnoilta. Se säätää altistusaikaa kohteen mukaisesti pinnan muuttuessa nopeasti. Näin saadaan aikaan tasainen signaali myös kohteen vaihtuessa mattapintaisesta kiiltäväksi tai vaaleasta tummaksi.

optoNCDT 1900 -anturi asennetaan patentoitua asennuskonseptia käyttäen. Sovitusholkeilla varmistetaan, että anturi linjautuu automaattisesti oikeaan asentoon. Näin saadaan erittäin tarkkoja mittauksia, mutta se mahdollistaa myös anturin nopean vaihtamisen. Anturin käyttö ei edellytä ulkoista ohjausyksikköä, sillä ohjauselektroniikka on integroitu kompaktiin anturikoteloon. Pienen kokonsa ansiosta tämä laseranturi voidaan asentaa myös ahtaisiin tiloihin.