Siirry suoraan päänavigointiin Suora pääsy sisältöön Siirry alanavigointi-tilaan

Tarkkuuslaseranturi heijastaville pinnoille

Lasersensoren für spiegelnde Oberflächen

Siirtymän ja etäisyyden mittaus voimakkaasti heijastavilla pinnoilla on haasteellista tavanomaisille antureille, jotka on alun perin suunniteltu hajaheijastusta varten.

Sen vuoksi optoNCDT 1750DR -laseranturi suunniteltiin erityisesti heijastavan muovin, peililasin ja kiillotetun metallin kaltaisille pinnoille. Siinä käytetään suoran heijastuksen mittausperiaatetta. Anturi kohdistetaan siten, että kohtauskulma on sama kuin heijastuskulma. Lisäksi suoritetaan erityiskalibrointi. Heijastavan valon korkeaa intensiteettiä kompensoidaan erikoisalgoritmeilla. Reaaliaikainen pinnankorjausominaisuus säätää valotusta reaaliajassa. Se kompensoi vaihtelevaa heijastavuutta ja tuottaa suurella tarkkuudella vakaita mittausarvoja.

Laseranturi vakuuttaa myös innovatiivisella asennuskonseptillaan. Kompaktin muotoilun ja integroidun ohjaimen ansiosta se voidaan asentaa myös hyvin pieniin tiloihin. Koska ulkoista ohjainta ei ole, asennus ja johdotus on huomattavan yksinkertaista. Anturin laserluokka on 1, minkä ansiosta silmien suojausta ei tarvita, koska säteilyteho on enintään 390 µW. Varusteisiin sisältyy asennusmalline anturin kohdistuksen korjaamiseksi.

Laseranturia käytetään intuitiivisen web-käyttöliittymän avulla. Valittavissa olevien asetus- ja arviointimahdollisuuksien ansiosta anturi soveltuu erinomaisesti erittäin dynaamisiin teollisuussovelluksiin.

Hyödyt

  • Erittäin tarkka mittaus heijastavilla pinnoilla
  • Reaaliaikianen pintojen korjaus (RTSC)
  • Pienikokoinen anturi integroidulla ohjauselektroniikalla
  • Laserluokka 1
  • Lähtö: analoginen, RS422, PROFINET, EtherNet/IP