Yhteystiedot
Lataukset

Elintarvikkeiden ja reseptien valvonta

Anturijärjestelmä elintarvikkeiden ja reseptien valvontaan

Elintarviketeollisuudessa ainesosien tarkka koostumus on erittäin tärkeää mm. gelatiinin, siirapin, krokanttien tai suklaan valmistuksessa. Tuotteen värin perusteella voidaan määrittää, onko ainesosia oikea määrä. Suklaan valmistuksessa suklaamassa konssataan ainesosien sekoittamisen jälkeen. Tämä antaa kaakaomassalle sen tyypillisen kermaisen koostumuksen. Konssauksen aikana lisätään myös kaakaovoita suklaan rasvapitoisuuden säätämiseksi. Jotta sekoitussuhteesta saataisiin täydellinen, tässä käytetään Micro-Epsilonin colorSENSOR CFO -värianturia, joka mittaa ja tarkistaa suklaamassan väriä jatkuvasti koko prosessin ajan.

Käytettyyn mittausjärjestelmään kuuluu colorSENSOR CFO200 -ohjauselektroniikka ja CFS4-K34-BOA -reflex-anturi. Anturi mittaa 120 mm:n etäisyydellä yläpuolelta ja 20 asteen kulmassa sekoittimen keskikohdasta. Prosessin aikana tarkistetaan kaakaomassan ja kaakaovoin oikea sekoitussuhde, joka näkyy ruskean sävyn ja kiiltävyyden muutoksina. Anturi kestää hyvin värinää ja elintarvikkeita, joten kaakaomassaa ei pääse sen sisään. Ohjauselektroniikka arvioi anturin signaalin toistettavuudella ΔE 0,5 ja lähettää mittaussignaalin tiedonsiirtotaajuudella 20 Hz. Tiedot lähetetään Ethernet-liitännän kautta suoraan PLC:n ohjausjärjestelmään väriarvojen jatkoarviointia varten. Värisävyn inline-seurannan ansiosta kaakaomassan koostumusta voidaan korjata suoraan lisäaineiden suhteiden avulla, jolloin elintarvikehävikki on mahdollisimman pieni.

Micro-Epsilonin älykkäät ja tarkat colorSENSOR-anturit tekevät vaikutuksen suurella väritarkkuudellaan ja toistettavuudellaan. Ne sopivat erinomaisesti elintarviketuotannon 100 % inline-tarkistukseen, sillä ne tunnistavat tarkasti pienetkin värierot ja mahdollistavat virheisiin reagoimisen välittömästi toiminnan aikana. Jopa 320 väriä voidaan opettaa 254 väriryhmään.

Käyttö tapahtuu intuitiivisesti web-liittymän kautta. Elintarvikkeiden ja reseptien valvontaan erinomaisesti sopiva anturijärjestelmä (tuotenumero 10235602) koostuu CFO200-ohjauselektroniikasta ja CFS4-K34-BOA-anturista. Tämä yhdistelmä tekee vaikutuksen sekä tarkkuudellaan sekä erinomaisella hinta-laatusuhteellaan.

Järjestelmän rakenne

  • Ohjauselektoniikka: colorSENSOR CFO200
  • Reflex-anturi: CFS4-K34-BOA-2400-T250-VS

Edut

  • Monenlaisten elintarvikkeiden tarkka inline-mittaus
  • Multi-teach -opetustoiminto ja väriryhmien muodostaminen
  • Moderni ja käyttäjäystävällinen web-liittymä
  • Suuri väritarkkuus ja toistettavuus
  • Järjestelmän helppo ja nopea integrointi jopa käytössä oleviin linjoihin
Pyyntösi: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Pakolliset kentät
Käsittelemme tietojasi luottamuksellisesti. Tutustu tietosuojalausekkeeseen.